Mala

13 Şubat’ta yıllar sonra yeniden buluştuk, niyetinin aydınlattığı yola çıktık.

Ertesi gün Kadınlar Şifadır’ı okurken aklıma geldi:

Bedenle şefkatli bir farkındalıkla çalışmak (bedene ağır egzersizlerle ve katı ruhani perhizlerle eziyet etmek değil) yaşamı ve ruhu derinden dinleyebilmeyi, yaratıcı yaşam enerjisinin beden kanalından akabilmesini sağlar; bu da bizi sağlıklı ve güçlü kılar.

“Çok iyi bir ruh halinde değilim şu an.” dedi.

“Nasıl ağırlayabilirsin bugünkü ruh halini?” diye sordum, “Bilmiyorum.” yanıtını aldım.

Yolculuğun ilk haftasında bir arkadaşımla Tarot okurken Dünya kartı ile aklıma geldi. Kartı, hazırladığımız müzik listesini ve yoga yaparken duyup onu anarak gülümsediğim “Olana güven, şu anda olduğun yer, olman gereken yer.” cümlesini ilettim, onun hallerini sordum.

“Rüyalar görmeye başladım ama kaydetmeyi başaramadım henüz. Birinde dalıyordum.” dedi.

Rüyası ve şarkı listesinin görseli ile şirketinin logosuna daldık. İstiridye içinde dünya logosunun hikayesini sordum.

10. günümüz tamamlanırken yola devam etmek için bağ kurmaya ihtiyacım olduğunu söyledim. “Yazacağım” dedi.

İki gün sonra eğer uygun değilse herhangi bir tılsım ortaya çıkarmadan yolculuğu dolunayda tamamlayabileceğimizi ilettim. Bunun üzerine ilk defa ses verdi. Niyetini koyduğundan beri günlerinin çok yoğun geçtiğini anlattı. “Hiç odaklanamadım özür dilerim. Yarını da atlatınca ilk kez kafam rahat bir şekilde uyuyacağım.”

Ardından hayallerinden bahsetti. “Kendimden bütüne geçiş… Kendimi yenilersem, bütünün hayrına olabilecek bir şeyler yapabileceğim… Akacak gibi hissediyorum.”

Şirketinin logosunun hikayesi ile incinin oluşum sürecini hatırlattı. “İnci de bir dünya. Hem tek bir birey, hem de bütün.”

1 Mart’ta sahilde yürüyüp rehberlik ettiğim yolculuklara bakarken heyecanla alıp henüz kullanmadığım tespih ağacı tohumları ile mala yapmak istedim. Ne alaka, kimin için, neden bilmeden.

Hemen ardından bir gün önce yolladığı ses kaydını dinlerken gülümsedim. “Seninle konuştuklarımızı düşününce gözümün önüne yuvarlak şeyler geliyor. Yaşam çiçeği gibi… 1 Mart’a güveniyorum. 4 Mart da doğumgünüm… Dengeye ve sakinlemeye ihtiyacım var.”

Doğumgününde bu ay tamamlanacak tüm tılsımlı yolculuklar için yaşam çiçeğinin üzerine bir sunak kurdum. Yaşam çiçeğinin merkezine benzeyen tespih ağacı tohumlarından malasını yapmaya başladım. 222 düğüm ile niyetini tekrar ederek hazırlanan tılsımı şimdi Özden’e Gaziantep’e doğru yollarda.

Mala

Bir mala geleneksel olarak 108 tespihden yapılır. Bir malanın amacı belirli bir niyetle bağlantılı olan mantranızı onaylamaktır. Büyükannem malasını gün boyunca birkaç yüz kez tekrarladığı mantrasını saymak için kullanır.

Seeds of Shakti, Sharron Basanti

Tespih Ağacı

Melia azedarach, tespih ağacıgillerden (Meliaceae) Hindistan’da ve Avrupa’nın sıcak bölgelerinde yetişen bir ağaç türü. Azaddıraht Farsça bir kelimedir ve yaşlı ağaç anlamına gelir. Ehlile (helile) ağacı, tâhak ve kettâr ağacı da denilir. Ulu bir ağaçtır. Yapraklarının suyu bitleri öldürür, saçları uzatır. Beyindeki tıkanıkları açar. Meyvesi solunum organlarına zararlı olup ölümcüldür. Meyvesi mideye de zararlıdır. Tomurcuklarının suyu balla birlikte alınırsa zehirlere karşı etkilidir.

Tespih ağacı, Vikipedi

Tılsımlı Yolculuk

Derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak, semboller yoldaşımız olabilir.

Nasıl?

Yorum Yok

Leave a Reply