Yetiş ya Eros!

28 Eylül-2 Ekim 2023

Circles Cabins, Ekincik

Emre ve Aysu olarak uzun yıllardır sürmekte ve gelişmekte olan dostluğumuzu ve muhabbetimizi, geçtiğimiz yıldan beri Eros’u göreve çağırdığımız birtakım heyecanlı işler ve davetlerle taçlandırıyoruz. Hepsinin ismi ortak: Yetiş ya Eros

Önce bir grup güzel can ile birlikte yedi haftalık bir çevrimiçi yolculuğa çıktık; bir süre demlendikten sonra ise bir podcaste başladık. Şimdi davetimiz, ortak hayalimiz, 4 gece/günlük bir inziva.

Ege’nin en güzel koylarından birinde (belki de en güzelinde), 

bildiğimiz en tatlı kamp alanlarının birinde (galiba en tatlısında),

mevsim açısından olabilecek belki de en doğru tarihlerde (umarız!);

dinginliğin ve sakinliğin, denizin ve ormanın desteğini yanımıza alarak

yakın ilişkilere ve cinselliğe dair çeşitli araçları, çemberleri, doğa ile bir olma deneyimlerini harmanlayıp hep birlikte bol keyifli ve keşifli bir yolculuğa çıkmayı hayal ediyoruz.

Yaşamda var olan her şeyin, tüm canlılığın cinsellikten doğduğunu düşündüğümüzde, bu konudaki kolektif sıkışıklığımızı dönüştürmenin, kendimize ve birbirimize çeşitli şekillerde bakmanın ve dokunmanın, kısacası Eros’a hak ettiği ilgi, alaka ve özeni göstermenin zamanının çoktan geldiğini biliyor; bu alanda katıldığımız çalışmalarla, açtığımız alanlarla, yaptığımız okumalar ve yaşamdaki deneyimlerimizle Aysu ve Emre olarak bu konuya özellikle eğiliyoruz.

Tüm bunların yanı sıra, -cinsellikten ayrı olmayan- yaşamın bütününde de kendimizi arama, bulma, kaybetme, yeniden bulma, bulduğunu sanma, bu sefer bulduğundan emin olma, yine şüpheye düşme gibi duraklardan geçip duruyoruz. Hem şaşar beşer, hem insanız. Asli işi kendini yeniden ve yeniden keşfetmek olan kişiler olarak, sizi Eros’u ve cinselliği merkeze aldığımız, hem derinleşmeyi hem de keyifli vakit geçirmeyi dilediğimiz bu deneyime katılmaya çağırıyoruz.

Nasıl bir şey?

İnziva boyunca çembelere oturacak, çeşitli iletişim araçlarından faydalanacak, meditasyonlar, dans, hareket, ses pratikleri ve oyunlar yoluyla kendimize ve birbirimize temas edecek; yeri ve zamanı gelirse birkaç konuda anlatımlara alan açacağız.

Ayrıca güzel yemekler yiyecek, gece ve gündüz denize girebilecek; dolunayı belki orman yürüyüşü ile, belki denize girerek, belki de bambaşka ritüellerle karşılayacak ve türlü oyunlarla tüm varoluşu(muzu) kutlayacağız.

Çalışmamızda yakın temasın mümkün olabileceği araçlar ve uygulamalar kullanabiliriz.* Bununla birlikte sizleri her adımda bedeninizi ve sınırlarınızı fark etmeye** ve o an neye, ne kadar yeriniz varsa o kadar katılım göstermeye davet edeceğiz. Bunu çalışmamız esnasında gerektikçe hatırlatacağız ve hazır olmadığınız herhangi bir adım atmanızı kesinlikle talep etmeyecek ve beklemeyeceğiz.

* Akışı hem geçmiş topluluk ve kolaylaştırıcılık deneyimlerimiz, hem de katılımcıların başvuru formundaki sorulara vereceği yanıtlar doğrultusunda şekillendireceğiz.

** Sınırlar ve rıza konusunu illaki çalışacağız. 🙂 

Bizimle olmak isterseniz, buyurun lojistik detaylar:

Yer: Circles Cabins, Ekincik – Köyceğiz

Tarih: 28 Eylül – 2 Ekim (perşembe en geç 14:00’te giriş, pazartesi çıkış)

Kontenjan: 18 kişi

 

Konaklama fiyatı: 

Çadırda konaklamanın geceliği 700 TL; 4 gece için 2.800 TL

Tiny houselarda veya bungalovlarda konaklamanın geceliği 1.300 TL; 4 gece için 5.200 TL

Bu ücretlere 3 öğün yemek dahil olup, çadır harici seçeneklerde odayı başka bir canla paylaşacaksınız.

Başvuru süreci:

Başvurunuza istinaden bunun bize ulaştığına dair bilgi verecek, kabul durumunu yapacağımız değerlendirmeler sonrasında size ileteceğiz.

Başvuru formu bu sayfanın en altında. (az kaldı)

Anlaşma

Dileğimiz inziva boyunca, mümkün olduğunca, açık zihin, açık kalp ve açık bedenlerle mevcut olmamız. Bunu birlikte sağlayabilmemiz için, başvuru formunda katılımcılardan uyacaklarına dair söz vermelerini beklediğimiz tek anlaşmamız bu:

“İnziva süresince sarhoş edici ve uyuşturucu maddelerden uzak duracağım.”

Armağanlaşma

Emre’nin çok uzun zamandır her daim, Aysu’nun da sıkça uyguladığı armağan ekonomisi modeli ile, gönlünüzden geçen ve bütçenize uygun olan karşılığı iletmeniz için buluşmanın sonunda bir alan açacağız. Bizler 4 günlük bu çalışma için 3.000-5.000 TL aralığını önermeyi uygun buluyoruz. Bütçeniz ve memnuniyetiniz bu aralığın üstüne çıkmanıza elverirse sevinçle ve keyifle kabul ederiz. Koşullarınız sınırlı olduğu takdirde daha azını yine şükürle alırız.

Ne dediler?

Geçen sene gerçekleştirdiğimiz 7 haftalık “Yetiş ya Eros!” sürecinden sonra…

"Kendimi daha canlı, esnek hissediyorum. Bazen de korkuyorum allahım geçecek mi bu etki diye :)) Biraz daha özgür hissediyorum ve daha az bağlı birilerine, bir şeylere. Tam gerçekten açıklayamıyorum ama bir nevi uyanış gibi."
bir katılımcı
"Cinselliğin bir dürtüden çok bir enerji olduğunu ve bu enerjinin yönünün hayatımda birçok şeyi etkilediğini hissetmemi sağladı… İlk haftadan son haftaya kadar, süreçle birlikte akan aşk ilişkimle de yeni keşiflerim oldu. Beni vuran Eros'un okunun ucunda seks değil aşk vardı. Aşk olsun dedim ilk dileğimde ve aşk oldu!"
Sezgin Sarı
“Cinsellik tanımım değişti. Eskiden eşimle yaşadığım bedensel ve psikolojik temastı. Şimdi karşı taraftan ziyade benim bedenimle kurduğum daha yoğun bağlantı haline geldi. Yemek de bir cinsellikmiş, banyo da, giyinmek ve soyunmak da. Bedende tam mevcudiyet halini yaşadığım her deneyim cinsellikmiş.”
bir katılımcı
“Farkındalığım çok yükseldi. Kendim farkında olmasam da çevremden parladığıma ve güzel olduğuma dair güzel geri bildirimler aldım.”
bir katılımcı

Kolaylaştırıcılar

Emre Ertegün

2012 yılında katıldığım bir çalışma ile dünyamın altı üstüne geldi (şükürler olsun!), ardından yaşamımın tüm unsurlarında radikal değişikler yaşadım. Uzunca bir zaman Güneybatı’nın iki güzel köyünde yaşadıktan sonra, şu sıralarda bir süreliğine de olsa şehre yeniden göz kırptığım bir süreçteyim.

Değişim ve dönüşümün bir seferlik olmadığını -Osho’nun tabiriyle- Tanrının bile an’dan an’a, bir mükemmellikten bir başka mükemmelliğe doğru, hiç durmadan dönüştüğünü ta içimde bilerek, kim olduğumu, ne yapmak istediğimi, yolumun nereye doğru aktığını anbean sorgulayan, değerlendiren, gerektiğinde değiştirebilen biriyim.

2013’ten bu yana birçok etkinlikte, çemberde alan tutmuş olup son yıllarda yakın ilişkiler, cinsellik konularına daha fazla eğiliyor, zaman zaman da sadece erkeklere yönelik olan çemberlere, buluşmalara ağırlık veriyorum.

Yogayı, derin muhabbetleri, oyun oynamayı, dans etmeyi ve galiba en çok da kahvaltıyı seviyor; hayata, aklım ve olanaklarım yettiğince ekoloji ve bütünün faydası açısından yaklaşıp buna göre yaşamaya gayret ediyorum.

“Yeni”ye Doğru adlı kitabın ve bol miktarda deneme yazısının aracısı olup yazılarımı bir süre bloglarımda, bir süre HT Hayat’ta yayımladıktan sonra şu sıralar sadece instagram hesabımda paylaşıyorum.

Aysu Erdoğdu Miskbay

Merhaba, ben Aysu. Kendimi bildim bileli yazar, çizer, şarkı söyler, dans eder, hayal kurar, bazılarını gerçekleştirir ve hayatın karşıma çıkardıkları ile bol bol oynarım.

Eşya Kütüphanesi ve Anadolu Jam ile başlayan armağan ekonomisi, çember, şiddetsiz iletişim ve topluluk oluşturma tecrübelerim; The Way of Council (Çemberin Yolu), Guerreiros Sem Armas (Silahsız Savaşçılar), Kadınlar Şifadır ve İçsel Doğum eğitim ve pratikleri ile devam etti. Bugünlerde kolaylaştırıcı ve hikaye anlatıcısı olarak, Sesli Tarot ve Yetiş ya Eros! podcastlerini hazırlayıp sunarak; gözlerimi, kulaklarımı, aklımı ve kalbimi her gün yeniden açarak; kendimi, doğayı ve toplumu keşfim sürmekte.

Yirmili ve otuzlu yaşlarımın bir kısmı, cinsellikle ilgili korku ve acılarımı, neşe ve zevke dönüştürmekle geçti. Bu esnada fırsat bulduğum her dost meclisinde cinsellik konusunu açtım. Geçen sene Queer Jam’e ve ISTA level-1 inisiasyonuna katıldıktan sonra cinsellikle ve yakın temasla ilgili daha çok soru sormak, dinlemek ve birlikte keşfetmek istediğime aydım. O yüzden kırka merdiven dayamışken bu alanı açanlardan biriyim; o yüzden bugünlerde A.M. adıyla KaosGL Gökkuşağı Forumunda yazıyorum ve o yüzden inzivadan hemen önce Somatik Diyalog kolaylaştırıcılık eğitimim başlayacak. Buralarda olmak güzel, keyifli, canlı ve şifalı benim için… çok şükür!

Bol keyifli ve keşifli başvurular!

Görseller: Mike Willcox