Kaplanı Tekrar Kafesine Yerleştirmek

İçsel Doğum’un Doğum Sanatı dersi için Sanatçının Yolu kitabından ilerleyeceğimizi öğrenince, onun yerine, elimde basılı hali olan, Julia Cameron’un Sanatçının Yolu’na devam niyetiyle yazmış olduğu “Walking In This World” (“Bu Dünyada Yürümek”) kitabını yeniden okumaya başladım. İyi ki yapmışım! Bu kitap, Sanatçının Yolu gibi 12 haftaya bölünmüş, Julia Cameron’un sanat ve yaratım süreçleri ile ilgili yazılarından ve çoğu yazma pratiği olan egzersizlerden oluşuyor. Şu anda 10. haftasındayım. 

Aşık olduğumuzda, partnerlerimizi -ve onlarla birlikte kendimizi- büyüleyici buluruz. Yaratıcı bir iyileşme içerisindeyken, kendimizi büyüleyici buluruz. Kendi fikirlerimize, içgörülerimize, ilhamlarımıza ve dürtülerimize aşık oluruz. Söylemek ve düşünmemiz gereken şeylerle ilgileniriz. Canlı, uyanık ve enerjik hissederiz – ve eğer bu şekilde hissetmezsek, bunu bilir ve buna güceniriz. Bizi soğuk bırakanları itiraf ederek, kendi merakımızı ısıtırız.

Kalemi elinize alın ve aşağıdaki ifadeleri olabildiğince çabuk tamamlayın:

  1. Arkadaşlarım arasında, beni yaratıcı ve güçlü hissettiren bir “çakmak” ________.
  2. Arkadaşlarım arasında beni tüketen ve söndüren bir “ıslak battaniye” ________.
  3. Geçmişe bakarak, beni aşırı bakımdan tükenmiş bırakan bir ilişki ________ ile idi.
  4. Gerçeğe bakarak, beni kısırlaştırılmış hissetmeme neden olan güncel bir ilişki ________ ile.
  5. En karşılıklı, doğal olarak besleyici yaratıcı dostluğum ________ ile.

Tanıdıklarınızı ve yakınlarınızı, ateşli olmanıza izin verme durumlarına göre sıraladıktan sonra, kendinize aynı soruyu sorun: “Kendime tutku duymak için izin veriyor muyum?” Elinize kalemi alın ve kendinize bir aşk mektubu yazın. Hayal edebileceğiniz kadar detaylı ve şefkatli olun.

Mektubu yazmak için masama oturduğumda #evdekal çağrıları başlamıştı. Kendime aşk mektubu yazarken “…sana bu özel paketi yolluyorum” döküldü kalemimden ve başladım kendime hediye hazırlamaya. O esnada bu websitesini hazırlamaya başlamış, her elementi siteye yansıtmadan önce 10 gün o elementle hemhal olmaya niyet etmiştim. Armağanlarımı da öyle seçtim:

  • Ateş için okumayı ertelediğim kitaplar. – Keyifle böyle yazılar yazacağımı o esnada bilmiyordum.
  • Toprak için ellerimle oynayayım diye, yeğenime hazırladıklarıma benzer, hamurlu boncuklu etkinlik paketleri. – Bu vesileyle ilk malamı yaptım, severek kullanıyorum.
  • Hava için linol damga seti. Set dediğim gereken tüm malzemeleri bir kutuda toplamak. – Dört damga yaptım. Ne kadar çok sevdiğimi fark edince eşimin 17. yılımız için hediyesi olan “almak isteyip pahalı diye kendine alamadığın bir şey” açık çekini linol oyma seti için kullandım.
  • Su için birini Berlin’den birini Amsterdam’dan aldığım ama bir türlü yapmaya vakit ayırmadığım kağıt işleri: bir kağıt balina kuklası, bir de “Muhteşem Dalga”nın kağıt diyoraması – Kağıt diyorama yaratmaya, yani kağıttan üç boyutlu minyatür sahne yaratma sanatına, Japonlar Tatebanko diyorlarmış. Bugün basitleştirilmiş bir örneğini tamamladım. Japonya’ya gitmek henüz kısmet olmasa da bir vesileyle oraların havasını evime getirmek çok güzel.

Kendine bir ya da birkaç güzellik yapmak isteyenlere ilham olması dileğiyle. Keyifli oyunlar, neşeli yaratımlar!

Yorum Yok

Leave a Reply