Tılsımlı Yolculuk

Dönüşüm süreçlerine destek olan sembolleri birlikte hatırlama

Ruhun Karanlık Gecesi'nden geçmekte,
kendi kendimizi yeniden doğurmakta,
derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak;
semboller yoldaşımız olabilir.

Sembollerle çalışmaya 2014’te başladım. Kendime 30 yaş hediyesi olarak masal anlatıcılığı eğitimi hediye etmiş, en çok da doğaçlama masal anlatmayı sevmiştim. Bir arkadaşımın düğününden sonra, Amasra’yı gezerken, yeni tanışıp çabuk kaynaştığım 3 güzel insanla şahane manzaralı bir yerde kahve molası verdik. Kim “Var mı bakan?” diye sordu hatırlamıyorum. “Denerim” dediğimi biliyorum. Yıllarca kardeşimin içtiği kahve fallarına bakıp hiçbir şey görememiştim. Güvendiğim, kahve falını doğaçlama masal anlatıcılığına benzetmemdi. Nitekim bardağı çevirdiğim anda bir sürü şekil gördüm. Kahvenin bardakta bıraktığı izlerden birini ata benzetip “içinde atlar koşturuyor sanki” dedim, falına baktığım güzel kadının gözleri parladı: “Bu hafta iş arkadaşlarıma aynen böyle dedim, içimde atlar koşturuyor!”

Bir yıl sonra, bu sefer Madrid’de, yalnız ve haritasız dolaşırken kendimi birden çeşit çeşit Tarot kartı satan bir dükkanda buldum. Böylelikle ergenlikte korkup veda ettiğim Tarot kartlarına, bu sefer doğduğum çağda yaşayan bir çizerin ellerinden çıkmış halleri ile, Güneş ve Ay Tarot kartları ile geri döndüm.

Bu esnada masal okumaya, dinlemeye ve yavaş yavaş anlatmaya başladım. Bugünlerde ise çizdiğim şeyler hayatımda belirmeye başladılar. Tabii bile isteye, hayatımda daha çok yeri olsun istediğim şeyleri çizmeye devam ediyorum.

2020 itibariyle bu görü armağanımı tılsımlı yolculukta rehberlik hizmeti olarak sunuyorum. Eğer dönüşüm ya da (yeniden) doğum yolculuğunuzda size destek olacak bir tılsımınız olsun isterseniz, birlikte yapacağımız yolculuğun adımlarını “Yol Haritası”nda bulabilirsiniz.

Yol Haritası

Hazırlık

1. İstek formunu dolduruyorsunuz.

15-20 dakika ayırarak bu sayfanın sonunda yer alan formu dolduruyorsunuz.

2. Buluşuyoruz.

Yeniayı takip eden 3 gün içerisinde Zoom aracılığıyla buluşuyoruz ve senkronize oluyoruz. Niyetinizi kağıda dökmenize ve netleştirmenize yardımcı oluyorum. Yolculuğa dair sizi bilgilendirdikten sonra birlikte yola koyuluyoruz.

3. Niyetinizin üzerine yatıyorsunuz.

Son yıllarda gittikçe daha çok kullandığım bir pratik: uyku ve rüyalar.

Uykuya yatmadan önce niyetinizi tekrar hatırlayıp, ipuçlarını rüyanızda görmeyi dileyebilirsiniz. Böylece belki çeşitli sembol ve işaretler rüyanıza gelecek, belki de niyetiniz bedenlenecek.

Ortak Yaratım

4. Birlikte yol alıyoruz.

Signal uygulaması ile iletişimde kalarak, en az dolunaya kadar, en çok bir tam ay döngüsü boyunca, hem rüyalarımızda hem de günlük hayatımızda önümüze çıkan işaretleri birbirimize iletiyoruz.

Rüyalarımızı yorumlamıyoruz, sadece ortak alanımızda elimizden geldiğince görünür ve duyulur kılıyoruz.

5. Sessizlikte duruyoruz.

Dolunayda ya da dolunaydan sonra, tılsımın suretini görüp az da olsa hissedince, sessiz zaman rica ediyorum. Bu sessiz ve bağlı kaldığımız zaman beni tılsımın doğumuna hazırlıyor.

6. Tılsımınız hazır!

Bazen size özel bir damga oyuyorum, bazen çizip boyuyorum. Böylece tılsımınız yolculuğumuza özel elle tutulur bir şekle geliyor.

7. Tılsımın yolculuğu başlıyor.

Varsa gözlemlediğim doğum hikayesi ile birlikte tüm üretiklerimi size iletiyorum.

Sizden önce bu yola çıkmış olanlarla birlikte keşfedip hatırladıklarımızın bir kısmını aşağıda ve Öz’de bulabilirsiniz.

Yaşanmış Yolculuklar

"Hikayemizi okurken fark ettim ne özenli eşlik etmişsin, nasıl var olmuşsun benimle ve niyetimle. 🙏 Tılsımı da tamamen yolculuğumuzla inşa etmişsin. Tekrar teşekkür ederim."
Çağıl Uraz
“Aranızda olduğum için kendimi çok şanslı hissettim. Aysu’nun bize armağanı ile birlikte, topluluk olarak bir arada olma ivmesi aldık gibi hissediyorum… Tılsımlı yolculuk bizim için yeni dünya düzeninde belki de bir başlangıç olacak.”
Nurhak
kara kabare
“Seninle görüştüğümüzden beri, bu çalışmaya başladığımızdan beri, hayatın enerjisi değişti. Karanlık bir dehlizdeydim gibi geçen haftalarda. Sanki oradan çıktım.”
Bir Yolcu
"Bize her zaman beklenmedik armağanlar sunulur. Bu armağan bir melodi, bir resim, bir taş, bir tüy veya yalnızca basit bir kelime olabilir. Kendisini, daima sürpriz bir şekilde insanın 'kucağına düşürerek', onu hemen ilk görüşte yayılan sihirli gücü ile etkileyerek belli eder. Rasyonel akıllar için böyle şeyler oldukça garip gelebilir. Ama bu gene de yaşanır."
Hajo Banzhaf
Tarot ve Kahramanın Yolculuğu

Yolumuz açık, rotamız aşk olsun.

Tılsımlı yolculuklar "bu haliyle" 2022'de tamamına erdi. Benimle bu yola çıkmış ve çıkmaya niyet etmiş herkese çok teşekkürler!

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgiye aydınlatma metninden erişebilirsiniz.