12 Bilge Vulva

Tarot destesinden “Soytarı” kartını hatırlayarak 9 Ağustos’ta yolculuğa çıktık. Ertesi gün ilk ses kaydı geldi. “Rüyamda hatırlayabildiğim bir şey görmedim.” dedi. Akşam da ilk mesajları: “Sabah komşularım çaya çağırdılar. Sonra yakın bir arkadaşımla uzun uzun sohbet ettik… Ruhun hamurunun içinde acıdan azade bir çocuk var.

Aylık Tarot açarken Ateş Tanrıçası ve Baba Yoga ile niyetini hatırladım. Kartın açıklamalarında “learn the old ways” (kadim yolları öğren) diye okuyunca kendime “masal çalış” diye not aldım.Komşularından davet almaya davet etti, bana da “yazacağım ve kaydedeceğin masalları dinlemeyi dört gözle bekliyorum” dedi. Ardından da bana denizin sesini iletti.

Yolculuktaki ilk perşembe, sabaha karşı gördüğü rüyayı iletti: “Uzaydayız. Bir DNA sarmalı uzay boşluğunda kendi çevresinde dönüyor. Her bir noktası bembeyaz bir yıldız.” Rüyayı gördüğü gün kuzey yıldızı kolyesi takılı yoga yaparken şavasanada İskoç dağlarında bir kadın olduğunu görmüş, elinde asayla. Dağa doğru yürüyormuş, sanki dağla konuşacakmış gibi. Sonra kuzenleri meteor yağmurunu izlemeye çağırmış. İzlerken sabahki rüyası aklına gelmiş. Arcturus yıldızı dikkatini çekmiş gökyüzüne bakarken. “Bir gün içinde dört gün gibiydi.” dedi.

Elimdeki bir astronomi kitabından Arcturus’u bulup ilettim, “Bu mudur?” diye sordum. Okurken onu ve niyetini aklıma getiren şiiri de ilettim. Meğer o da yıldızlıymış.

Kuyruklu Yıldız Donati'nin başının yanında Arcturus, 1858
MEVSİMLİK DİZELER
Temmuz, Ağustos

yaylaların yükseklerinde yaz akşamlarının altını
gerinir durur Venüs peşine düşünceye dek
günbatımının
ve Vega’nın güneşi şimdi sadece hasret çekiyor ve varsayıyor
parlak kanatların sanki tümünün birden
neşe saçarak sessizce taşıyacağını Kuğu’yu
gece yarısı nehri boyunca, o ılık
loş kıyıya değin
ilk kuşun
dile geleceğini

Ursula K. Le Guin, günün geç vakitleri

Bir önceki gece ilk kez yastığımın altında kyanitle uyuduktan sonra hatırladığım rüyayı ilettim. Metal dolapların olduğu yatakhane gibi bir yerdeyim. Her yatakta 2,3 kişi yatıyor. Cinsel herhangi bir şey olması yasak topluluğun içinde. İnsanlar bundan dolayı söylenmeye başlıyor. Silahsız Savaşçılar tecrübemi paylaşıyorum. Birileri kimi nasıl grup seks yaparken hayal ettiğini çizmiş. Baya güzel bir çizimdi. Yatmadan önce hazırladığım “evet, hayır, belki” listesinin rüyaya etkisi olabileceğini düşündüm.

Şiir için “tam sana bahsettiğim neşe” dedi. Niyeti içimde yankılanırken Latin Amerika’da seyahat ederken öğrendiğim gökyüzünü yıldızlardan değil de karanlıklardan isimlendirme geldi.

Micheq | Çoban

Tatil bitip evine dönerken “Gökyüzü ile paylaştıkların beni nedense yılana döndürdü.” dedi, ilk buluşmamıza. “Derimin içinden yeni bir deri çıkıyor gibi bir deneyim bu… Gecenin ve gündüzün bilgeliği ile meraklı bir çocuk gibi hayatı okuya okuya yürümek. Bence yakında Hogwarts’a kabul mektubun gelecek.”

Bir önceki gece gördüğüm 3 rüyayı ilettim. Birisinde kimisi korodan arkadaşlarımla bir dükkanda karşılaşıyoruz. Bir tane etek üzerine takılan uzun kırmızı dantelli bir parça var. Hem ben, hem arkadaşım ona bakıyoruz. “Buna benzer başka şeyler de var mı?” diye soruyorum. “Kalmadı.” diyorlar. “Neyse ben zaten tekrar gelirim.” diyorum… En son rüyada “en iyi işyeri”ni ziyaret ediyorum. Bir IT şirketi. Şezlongların olduğu kocaman bir bahçesi var. Orada bir yerde uyandım.

“Ben rüya görmüyorum ya” dedi. “Hayatım boyunca hatırladığım beni çok etkileyen 5 tane rüya dışında hiçbir şey hatırlamıyorum.” Hem uyuma, hem de gündüz uyanma alışkanlıklarını sordum. “Erken yatıp erken kalkarım” dedi. “Düzenli bir şekilde rüyalarımdan bir şey akmıyor. Akıyorsa da ben hatırlamıyorum.”

21 Ağustos’ta yuvasına döndü. Dolunayda ilham olduğu podcasti ona ilettim.”Hani tutkunu bulmak diye bir şey var ya… Tutku olur ya da olmaz, o senin meselen değil, toprağını şenlendirir… Bir şeyi ilk defa yaparken bahsettiğin o tazelik çok iyi geliyor bence. Özellikle yaşın ilerleyince.” dedi. Sesini duyunca “Parmak boyasıyla bir şeyler mi yapsam, direk kağıdın başına geçip oynasam mı diye düşledim.” dedim. “Harika bir fikir” dedi. “Ne çıkarsa kabulüm.”

Oynayınca parmak boyasının döküldüğünü gördüm, akriliğe geçtim. Çıkan taslağı ona iletince, sabah çektiği “inguz” sembolünün açıklamasını yolladı. 

“12 Bilge Vulva” şimdi evinde.

Yoni Ay, Emanuela Carratoni, Cafelab

Vulva

Yaratılışın dişi yarısının gücü, birçok eski halk için vulva şeklinde ifade edildi. Kadim Taocu için, kadın cinsel organlarını düşündüren doğal yarıklar, vadiler ve içbükey arazi oluşumları, güçlü yin özlerinin göstergesiydi.

Sacred Symbols, Thames and Hudson

Tılsımlı Yolculuk

Derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak, semboller yoldaşımız olabilir.

Nasıl?

Yorum Yok

Leave a Reply