Kağıt Bebek

15 Mart’ta yolculuğa çıktık.

Ertesi sabah sıcak kumlu bir rüya gördüm. Ardından radyoda kayıt masalı bir rüya. İlk ses kaydını ilettim. Sonra onun ses kaydı geldi. İlk gece biberiye yağını kullanarak uyumuş, yastığına damlatmış, burnunun kenarlarına sürmüş. “Belki de bu sayede” rüyasında aromatik yağlar uzmanıymış. Ünlüymüş… Sel gibi bir şey olmuş. Denizden hayvanlar gelmiş… Bir dut ağacı varmış kıyıda.

“Dünkü görüşmemizden sonra aylardır evde olmama rağmen ilk kez gündüz uykusuna yattım.” dedi.

Ertesi sabah birkaç rüyasını paylaştı. “Annemin eşyalarının arasında bir oyunun parçalarını bulacakmışım… O parçaları her yerde, kırtasiyede falan, arıyorum, bulamıyorum.”

Niyetini hatırlayarak yattığı o gece uykusunda konuşmuş, kahvaltıda eşi söylemiş. 

“Dün bir yüzüğümü kaybettim. Pembe taşlı, sadecik bir şey… Bütün evde 2-3 saat kaybettiğimi zannederek aradım. Sonra buldum. Bu da niyetimin bana bir işareti gibi geldi… Onun dışında ufak tefek başka şeyler de var. Mesela eriyen tereyağını kalp şeklinde görmek gibi” diyerek güldü.

Ardından üçüncü gecenin rüya kaydı geldi. “Yürüyorum, yürüyorum, devamlı… Dans gecesi gibi bir şeye gideceklermiş. Ben de gitmek istiyorum… Ayakkabılarımızı görüyorum. Ben topuklu bir ayakkabı giymişim kot pantolonun altına. Şaşırıyorum.”

Yolculuğun ilk pazar gününde İlahi Rehberlik kitabından bir pratik iletti. “Görmeye niyetim tam, desteğin de benimle.” dedi.

Cumartesi sabaha karşı, kara kabare ile rüya örme pratiği esnasında gördüğüm rüyayı, pazar günü ona ilettim. “Güzel, kısa saçlı, ince, uzun, bakımlı bir kadınla birlikte, benim için fazla şık şeyler satan bir dükkandayım… Elimdeki A5 boyutundaki dergiyle oyalanıyorum. Derginin çoğu Hollandalıların bir tasarım akımına ayrılmış. Özellikle takılarda kullanılan bir şey… Sanki 90’larda gibiyiz.” Rüyada dergide gördüklerimin benzerini online bir pano yapıp paylaştım. 

“An be an, belki yarım saatte bir, aklıma niyetim geliyor. Bu bana çok iyi geldi.” dedi. “Dün gece rüyamda, hiç bilmediğim bir yerde 8 tane tuvalet var. En temizini seçmeye çalışıyorum… Estetik olarak hiç beğenmediğim odalardan birini seçip kalmak zorundayım… Şunu fark ediyorum, senin rüyanla da bağlantılı, estetik benim değerlerimden biri. Evi güzelleştirmek, renkli çiçekler, belki renkli takılar, benim değerim… Vintage takılar, vintage kıyafetler, daha geçen hafta 3 tane vintage giysi seçtim kendime.”

Ailesi ile erken doğum günü kutlamasında giydiklerini detaylı bir şekilde anlatarak devam etti: “Vintage bir salopet giydim, kahverengi; krem rengi çoraplar, krem rengi bir bluz, kırmızı takılarla… Rüyadaki kadın olmak isterdim… Ay ne tatlı diyen kadın ben olabilirmişim gibi geldi.”

Dolunayda deniz kenarından bir fotoğraf paylaştı, sadece ayın ve suya vuran yansımasının görüldüğü. 

Dolunayın ardından vintage kıyafetleri sevmesinden ve niyetinden esinlenerek “tılsım olarak kendi kağıt bebeğini ister misin?” diye sordum. “Tılsım olarak böyle bir şey beklemiyordum dersen anlarım.” diye de ekledim.

“Tılsım bana senden gelen hisler olacak madde bahane” dedi.

Kırtasiyeye gide gele ortaya çıkan, Çağıl’ın bir çocukluk fotoğrafından ve Emily Winfield Martin’in “The Black Apple’s Paper Doll Primer” adlı kitabını kullanarak 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda tamamlanan tılsım, şimdi kesip oynaması, kolajla ya da çizerek kendi kağıt bebek kıyafetlerini oluşturması için Çağıl’la.

Tılsımlı Yolculuk

Derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak, semboller yoldaşımız olabilir.

Nasıl?

Yorum Yok

Leave a Reply