Dağlı Fu Tılsımı

14 Mayıs’ta yola koyulduk. O gece 15 dk. meditasyon yapıp yatmış. Rüyasında eski arkadaşlarını görmüş. Marakeş adlı bir kafeyi arıyormuş. Bir pastasını övmüş bir arkadaşı, o da yemek istiyor ve pastaneyi arayıp duruyormuş. Eski korosunu da görmüş rüyanın devamında, korodaki arkadaşlarını. Bir başka rüyada liseden bir arkadaşını… trene yetişmeye çalışıyormuş.

Ertesi gün sabah ezanıyla 5:55’te uyandım. Ona söz verdiğim gibi yoga ve meditasyon yaptım. Yollarda 3 kez dinleyip pratiklerini yaptığım özşefkatle ilgili sesli kitabı ona ilettim. “Dinleyeceğim” dedi.

İlk pazartesi gecesi rüyasında bir erkek ve eril özellikleri daha ağır basan, güzel, kumral bir kadın görmüş. Üçü de aynı yataktaymış. Biraz gıcık olup “ya sevgilim gelirse” diye endişelenip mutfağa gidip çay yapmış.

Ertesi gece evine döndü. Çok derin uyuyamamış. Rüyasında denizi görmüş. Gizli saklı, kuytu bir yerde. 250-300 metre yüzdükten sonra bir manzaraya ulaşmışlar. “Etrafta da 2-3 kişi var… Onlardan birisi ulaşmak istediğimiz yere kadar gitmiş ve oradan, gökyüzünden aşağıyı izliyor… Böyle anlatırken çok saçma ama rüyadayken o kadar mantıklıydı ki yüzdükten sonra gökyüzüne çıkmak.

Yolculukta ilk haftamızı tamamlarken rüyasında Likya gibi bir yerde yürüdüğünü görmüş. “Tırmanan adamlar vardı.” Ardından gününü anlattı: “Bugün uzun zaman sonra ilk kez bisiklet sürmeye çıktım ve nehir kenarına gittim. Giderken rüzgar hafif hafif yüzüme vuruyordu ve acayip bir mutluluk doldu içim.”

Ertesi gün “Bodrum’a annemlere doğru yoldayım” dedim. “Üç saate ben de yollara düşüyorum.” dedi. Tılsımlı yolculukta fiziksel olarak da baya yol yaptığımızı fark ettim.

İkinci cts. günü rüyasında çadırlar görmüş. “Meşhur bir yoldaymışız. İnsanların çok yürüdüğü bir yol.” Rüyasını dinleyince aklıma Nature Council ve Mutlu Girişimcilik Kampı (Happy Startup Summercamp) geldi, yazdığım yazıları ona ilettim. “Trekking ve uzun yürüyüşler sonrası kamp atmayı çok severim ben.” dedi. “Pandemi öncesi her ay en az bir kere giderdim bir yerlere günübirlik bile olsa. Bu aralar rüyalarımda görmemin sebebi sanırım özledim… Canım yürümek çekiyor, bir dağın zirvesine ulaşıp bedenime ve dağa teşekkür edip geri dönmek…”

O gece rüyamda bir otel odasındaydım. Duvar boyutundaki camı açıp denize atlamak için bekleyen birini ittirerek suya attım. Uyandığımda gözümün önüne “zevk haritası” gibi bir şey geldi. Evde bulacağımı zannettim, sonra rüya olduğunu anladım.

O rüyasında eskiden gönüllü olduğu vakıftaki arkadaşlarını görmüş. Birinin sırtı toz tarçına bulanmış, suyla karışmış çamur gibi bir şey olmuş. “Duvara yaslanıyor, duvarda tarçının izi kalıyor.” Tarçınla birlikte iki sene önceki doğal boya denemelerimi hatırladım.

“Bayadır Nedircikler’den doğal mürekkep almak, denemek var aklımda. Eğer istersen senin seçtiğin rengi alıp Çin usulü bir dağ çizebilirim sana tılsımın için.” dedim. “Bayıldım fikre.” dedi.

Birlikte iki haftamızı tamamlarken rüyasında alnında bir sembol görmüş. “Dövme yaptırmışım. Sembolün anlamını bilmiyorum… Kocaman, alnımı kaplayan bir şey” Diğer rüyasında sembolü çizerek bana anlattığını görmüş.

Gördüğü sembolü telefonda çizip bana yolladı. “Daha da ayrıntıları vardı, içinde bir şeyler daha vardı.” dedi.

Rüyasında gördüğü sembolle birlikte bir dağın eşlik ettiği, taş üzerine suluboya ve doğal mürekkeple boyanmış Fu tılsımı artık yuvasında.

寿比南山

(Gerçek anlamı: Güney Dağları gibi uzun ve sağlıklı bir hayatın tadını çıkar.) Geleneksel Çin resminin ortak bir motifi olarak, genellikle dağlar, taşlar ve derelerle görselleştirilir.

Guide to Chinese Painting and Calligraphy, Cheng Rui, Zheng Zhonghua, Jiang Yanan, Zhang Yu

Güneş, Yıldızlar ve Ay

Güneş. Yang enerjiden yararlanmak ve bu enerjiyi desteklemek için kullanın. Başarı, zafer.

Ay. Yin enerjiden yararlanmak ve bu enerjiyi desteklemek için kullanın. Aşk, romantizm.

Yıldızlar. Başarılar ve tamamlanmalar için kullanın.

The Tao of Craft: Fu Talismans and Casting Sigils in the Eastern Esoteric Tradition, Benebell Wen

"Yıldızlar" için mühür yazımının evrimi

Tılsımlı Yolculuk

Derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak, semboller yoldaşımız olabilir.

Nasıl?

Yorum Yok

Leave a Reply