Regl Diyarının Bir Haritası

Eğer kendinizle ve kadın olmakla ilgili daha çok şey keşfetmeye karar verdiyseniz, eğer bir dişi varlık olarak gerçekten gücünüze erişmeye karar verdiyseniz, eğer kendini seven, kendini kabul eden bir şekilde regl olmak istiyorsanız, başlamanızı sağlayacak atacağınız çok basit bir adım var. Regl olduğunuzda kendinize zaman ayırın. Bu reglinin bütün faydalarını su yüzüne çıkaracak başlangıç noktası.
diyor Lara Owen “Onun Kanı Altın” adlı kitabında.
 
Derya Albayrak ile akışını hazırladığımız “Bakım: Aybaşı Bilgeliğini Uyandırma” çemberlerinin esin kaynağı bu kitabın “Regl Diyarının Bir Haritası” adındaki bölümü oldu. Bu sene Şaylan Yılmaz ve Müge Değirmenci ile birlikte bu çemberi iki kez daha kolaylaştırdıktan sonra, bu metni çevirip daha çok kadına ulaştırmak istedim.
 
Bize metnini çevirme ve Türkçe olarak yayma izni veren Lara Owen’a, benimle birlikte çeviriyi yapan Utkan Kolat Dikmen, Ayşe Gökçe Bor, Engin Kaya ve Nur Fındık Önal’a ve kız kardeşlerimiz arasında yayılması için çevirimizi kitapçık haline getiren Gamze Özer’e yeniden kocaman teşekkürler!
 
Yayılması ve güle güle kullanılması dileğiyle.
 

Yorum Yok

Leave a Reply