Uçurtma

16 Kasım’da niyetini koydu ve yola koyulduk. Yolculuktaki ilk rüyasını o gece gördü.
 
İki gün sonra “Seslere karşı farklı bir dikkatim var” dedi.
 
İki gün daha geçti, ilk gökyüzü fotoğrafını yolladı. “Işık ve ses… İnanılmaz! Bu sıralar odağımda.”
 
Der demez hatırladı, 10 yaşlarında gördüğü rüyaları anlattı: Işıklı ve sesli.
 
Ondan gelenleri görünce, prova için bizim eve gelen arkadaşımın yolda çektiği gökkuşağı fotoğrafını paylaştım. Işık ve ses, olur tabii ki işaret!
 
İki gün daha geçti, Tarot’taki Kule kartına bakarken aklıma geldi.
Bedenlerimiz Tanrı'yı içerir.
Beden bilinç ışığıyla dolar.

Alejandro Jodorowsky

The Way of Tarot

Bu esnada “Oluyor mu? Neden rüya görmüyorum?” soruları belirdi kafasında. İlk gece gördüğü rüyaya gitti. “Merkezden uzaklaşmış hissediyorum.” Merkez ne diye sorduğumda, tılsımın doğumu cevabını verdi. “Kadın, ses, ışık… Kafamda bunlar bir bütün değil ve çok fazla bunlarla ilgileniyorum. Evren… Evren dediğim doğa, yıldızlar, güneş, ay, hayvanlar, canlılar, insanlar, bitkiler… Tek bir şey dikkatimi çekmiyor.”

İki gün sonra tekrar uçak gördü rüyasında. “Yine kadınlar ve çocuklar sonra gökyüzü” Rüyası ile birlikte doğumu ve ölümü hatırlayınca doğumgününün yaklaştığını söyledi.

Ertesi gün bir şarkı sözü yolladı ardından bir uçurtma ile:
 “Uçurtmaları çok seviyorum. Özellikle üçgen olanları.”
 
İki gün sonra sahilde yürürken ve acaba tılsımı minik bir uçurtma olabilir mi diye düşlerken bir uçurtma görüp gülümsedim.
 
Sordum. Hikayesi ile birlikte geldi:
 
“14-15 yaşımdayken kalp ameliyatı oldum ve uyandığımda ilk istediğim bana bir uçurtma yapılmasıydı… Kimse bana uçurtma yapmadı.”
 
Sena’nın tılsımı, el yapımı pencere süsü, zilli minik uçurtması doğumgününde elinde olmak ve onunla her oynadığında niyetini ona hatırlatmak ümidiyle şimdi ona doğru uçuyor.

Uçurtmanın üzerindeki bazı semboller

Haç

Hacın kendisi, güçlü bir şekilde, esas enerjinin yoğunlaştığı bir kavşak fikriyle ilişkilendirilir. Aynı zamanda, kaçınılmaz çürüme, ölüm ve yeniden doğuş çağrışımlarıyla Hayat Ağacı’dır.

Sacred Symbols, Thames & Hudson

Baklava

Hititlerde, güneş ayinleriyle ilgili, baklava deseni şeklinde bronzdan yapılmış kurslara rastlanır. Zaten Anadolu’da, güneş dişil bir doğaya sahiptir. Günümüzün Türk dokumacı hanımları, baklava desenini kadının cinsel uzvunun simgesi olarak yorumluyorlar. Öte yandan, Orta Anadolu’da, Niğde yöresinin göçebeleri, bu motifi vulvanın halk arasındaki isimlerinden biri olan “dudak” terimiyle anıyorlar.

Kilimin Sembolleri

Üçgen

Ucu yukarı bakan üçgen, fallusu ya da etkin eril enerji sembolü lingamı (Şiva) işaret eder. Kenarların üstte birleşmesi, yab-yum (“baba-anne”) duruşunun sanattaki temsilinde olduğu üzere, dişi ve erkek üreme güçlerinin birleşmesi anlamına gelir. Ucu aşağı bakan üçgen ise Şakti’yi ya da dişil kozmik enerjiyi temsil eden yoniyi (Sankritçede “vulva”) simgeler. Böylece Şakti bir tanrıça olarak (özellikle de Hindu tanrısı Şiva’nın eşi olarak) betimlenir ya da tahayyül edilir.

Semboller Nasıl Okunur?, Clare Gibson

1, 1, 3, 5, 8, 13

Fibonacci dizisi, her sayının kendinden önceki ile toplanması sonucu oluşan bir sayı dizisidir. Bu şekilde devam eden bu dizide sayılar birbirleriyle oranlandığında altın oran ortaya çıkar.

Fibonacci dizisi, Vikipedi

Ziller

Zilin kötü ruhları korkuttuğuna inanılırdı… Parmak ve rüzgar çanları cennetin seslerini temsil eder… Kozmik enerjinin katılaşmış hali olduğu düşünülen metal nesneler, dünyanın gücünü belirtir.

Tılsımlı Yolculuk

Derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak, semboller yoldaşımız olabilir.

Nasıl?

Yorum Yok

Leave a Reply