Güneş ve Ay

6 Ocak’ta yolculuğa çıktık.

Ertesi gün meditasyon yaparken, günlük küçük şeyleri fark edip şükretme becerisi ile aklıma geldi. Birbirimizle mevcut hallerimizi paylaşırken odasındaki postere gözüm ilişti:

“Knowledge is power” (Bilgi güçtür)

“3 kez farklı yerlerde farklı arabalarda AF plaka önüme çıktı. Bu işaretlerin başlangıcı olabilir.” dedi. Bağışlama üzerine çalışıp çalışmadığını sordum. Hayır dedi ve istediğini söyledi: “Önce kendimi, sonra etrafımdakileri.” Bağışlama çalışmama vesile olan üç ayrı kitap önerdim, rehberlik ederken ilk defa. “Bu tarz önerilere hem çok açığım, hem de çok açım.” dedi.

8 Ocak’ta ilk rüya kaydı geldi. Ardından bir diğeri. Şiddet ikimizi de derinden yakalayan konumuz oldu. Yakın ilişkilerde şiddet mevzubahis olunca o esnada okuduğum kitaptan bir yazı ilettim, aşkla:

Hiddet, onu içermeyi becerse ve aşıklar onu birbirlerine itiraf edebilseler daha iyi yaşanabilecek olan aşkı kesintiye uğratır. Zorluğu aşmanın yolu, oluruna bırakmak ama fazla ileri gitmesine de izin vermemektir ki, hiddetten nefret doğmasın.

Wilhelm Schmid, Aşk

Takip eden günlerde rüyalarında farklı kişilerle flörtleştiğini ve yakınlaştığını gördü. Garipsedi.

Yeniayda Kadınlar Şifadır kitabının doğumunun kutlamasında, bir kadının bir başka kadından “pusulam” diye bahsetmesi ile aklıma düştü. “Şu anda hayatında bir yakın ilişki istiyor, diliyor musun?” diye sordum. “Hayata bakış açımı bütünleyecek, yeni şeyler öğrenmemi, keşfetmemi sağlayacak birinin hayatımda olmasını istiyorum.” diye cevap verdi, oldukça net.

Aynı gün içtiğim ve sorusuz kapattığım kahve falında tertemiz içiçe geçmiş güneş ve ay gördüm. O an anlam veremedim, sadece fincanın içine baktım uzun uzun. Ertesi gün, regl kanımın geldiği ilk sabah, gördüğümün onun tılsımı olabileceğini fark ettim. Biraz zihnimde oynadım, sonra ona sordum güneşin ve ayın onda neler uyandırdığını.

“Aya aşık bir kadınım.” dedi, daha önce tılsımına ay çizdiğim bir başka güzel kadın gibi. “Güneş ise benim için aydınlık, ışık, gün yüzüm, içimi ısıtan.”

23 Ocak’ta gece uyanıp yapmaya başladığım tılsım, gündüz vakti tamamlandı. Yaz çocuğu Fulya’nın güneş ve aylı tılsımı, her baktığında ona niyetini hatırlatması dileğiyle, şimdi ona doğru yolculukta.

Görünür gök cisimlerinin en görkemlisi -ışık, ısı ve enerji veren- güneş, dünyanın eski halklarına ne kadar güçlü bir sembol olarak göründü… Simyada, eril güneş Sol ile dişil ay Luna’nın birleşimi, ruh ve beden, altın ve gümüş ve kral ile kraliçenin birleşimi olarak görülür.

Sacred Symbols, Thames & Hudson

Görseller: 15. yy. İtalyan el yazması De Sphaera’da Güneş ve Ay.

Tılsımlı Yolculuk

Derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak, semboller yoldaşımız olabilir.

Nasıl?

Yorum Yok

Leave a Reply