Birlikte Tarot

Her birimiz kendi hayatımızın kahramanıyız. Hepimiz durup bakarsak görürüz.

2018’de Flora’da tanıştığım bir güzel insan bana hayatımda aldığım en yerinde ve zamanında tavsiyelerden birini verdi: “Bir süre başkaları için Tarot okumayı bırak, bak bakalım neler olacak.” O zamana kadar ne zaman bir sevdiğime okuma yapsam, neredeyse bütün enerjim uçmuş gitmiş gibi hissediyordum. Bu hizmeti çok severek sunmama rağmen, neredeyse her okumada armağan dengesi bozuluyordu.

 

İki sene boyunca bu alışveriş dengesini gözeterek sunduğum hizmetleri inceledim. Anladım ki benim gönlümde yatan birisi için Tarot okumak değil, nasıl Tarot okuduğumu paylaşarak diğerinin okumasına destek olmakmış. Gönlüm, özü benimle aynı “diğer gezegen”in de kartı okumasını, kendi deneyimlerine dayanarak gördüklerini yorumlamasını, kapımızı çalan hikayelerini dinlemek istermiş.

Zoom üzerinden online olarak yaklaşık 1 saat sürecek Tarot okumamızın ana hatları:

  1. Bağ kurmak için halleşme, nerede ve nasılız dinleme
  2. Tarot’la cevabına bakmak istediğiniz soruyu netleştirme
  3. Nefes çalışması ile beklentisiz ve almaya açık hale geçme
  4. Tek kart çekme ve birlikte okuma

Tarot Desteleri

Cadıların Bilgeliği Tarotu

Klasik Tarot destelerinden en büyük farkı Büyük Sırların (Majör Arkana) yönüdür, kartlar tersten sıralanmıştır. Cadılara atfedilmiş, ancak hepimizde olan, durugörü, duruişiti, durusezi ve durubiliş becerilerini geliştirmek isteyen kızkardeşlerime tavsiye ederim.

Çok şey kaybedilmiş olsa da, eskinin Cadıları ile aynı tekniklere ve ve aynı büyük ruhani öğretmene, Doğa’ya, sahibiz. Cadıların her zaman bildiği şeyi hatırlıyoruz: Sihir, kalplerimizi açtığımızda ve Ruh’u bize ve bizim aracılığımızla dünyaya akmaya davet ettiğimizde gerçekleşir.

Phyllis Curott, Cadıların Bilgeliği Tarot destesinin yazarı

Mistik Rüya Tarotu

Rüyalarla daha çok çalışmak için okumaya başladığım destedir. Her bir kart bir rüyadan esinlenerek yaratılmıştır. Bilinçdışı ile çalışmaya alışkın olanlara ya da bir rüyası ile ilgili okuma yapmak isteyenlere tavsiye ederim.

Rüyaların alanı, fiziksel realitemizin sınırlarının ötesinde, bilinci hevesle harekete geçirmektir. Rüyalar olmasaydı, keşifler, icatlar ve harika hikayeler asla oluşamazdı. Rüyalar bizi tüm sınırların çok ötesine götürür.

Janet Piedilato, Mistik Rüya Tarot destesinin yazarı

Vahşi Bilinmeyen Tarotu

2017’de 7 aylık Latin Amerika yolculuğunda bana yarenlik eden, Tarot’la derinleşmemi sağlayan destedir. Kimi çizimleri alışıldık destelere göre daha karanlık ve serttir. Gölge çalışmalarına ve karanlıkta görmeye aşina olanlara tavsiye ederim.

Doğduğundan beri her gün, bu dünyada bir insansın. Bu kartların tasvir ettiği tüm duyguları ve durumları deneyimledin. Karşı çıkanı sustur… Bir arkadaşınla (veya kendinle) oturmanı ve hayatında neler olup bittiğini konuşmana yardımcı olması için bu kartları kullanmanı engellemesine izin verme. Olumlu olacak. Radikal olacak. Tozla kaplı, saklanmış şeylerin, kartlar aracılığıyla kendini göstermeye başladığını göreceksin. Bu kartlar sana huzur ve metanet anları yaşatsın. Onur duyarım.

Kim Krans, Vahşi Bilinmeyen Tarot destesi yaratıcısı

Güneş ve Ay Tarotu

2015’te Madrid’de kendi başıma rastgele dolaşırken karşıma çıktığından beri benimle olan deste. Tarot’la ilk kez karşılaşacak olanlara veya alışıldık üç Tarot destesi dışında (Marsilya Tarotu, Rider-Waite Tarot ve Thoth Tarot) ilk kez okuma yapacak olanlara tavsiye ederim.

Tarot, bilinçaltının daha derin katmanlarına erişmek ve kolektif vicdanın engin bilgisinden öğrenmek için güçlü bir araçtır. Güneş ve Ay Tarotu, evrensel arketipleri ve kültürel sembolleri dikkate alır ve ayrıca sanatçının kendi kişisel sembollerini de içerir.

Vanessa Decort, Güneş ve Ay Tarot destesi yaratıcısı

Screenshot_2020-09-27 Aysu Erdoğdu Miskbay ( aysu erdogdu) on Instagram • 352 photos and videos
"Büyü %99 odaklanma, %1 hokus pokustur."
Tildy
Hilda, Netflix
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hakkında bilgiye aydınlatma metninden erişebilirsiniz.