Surya Yantra

7 Ekim’de ilk niyet mektubunu yazdı ve “karınca” görünür oldu: “Hayalleri nasıl gerçeğe dönüştüreceğini bilen sabırlı yaratıcı; topluluğun, birlikte yaşamın sembolü”. İki gün sonra rüyalarını yeniden hatırlamaya ve yolculuk için kaydetmeye başladı.

1 Kasım’da ikinci niyet mektubunu yazdı. Dört gün sonra gönülden hizmet ettiği topluluğunu rüyasında gördü. Aynı gün, ikinci kez yazarak netleştirdiği niyetini Eliphas Levi’nin kitabında buldum:

İrade, pratik gerçekleştiricidir: makul bir proje olduğuna inandığımız her şeyi yapabiliriz. Kendi eylem alanında insan kadir-i mutlak Tanrı’nın imgesidir; hem yaratma hem dönüştürme gücüne sahiptir. İlk görevi ise bu gücü kendi üzerinde kullanmaktır.

İki gün sonra rüyasında bir vaftiz töreni, yani Su ile yıkanarak temsili yeniden doğum gördü.

8 Kasım’da, kendi kendime, galiba tılsımında Eliphas Levi’nin kitabında rastladığımdan beri gözüme ilişen Süleyman’ın mührü (Davut yıldızı) olacak dedim. İki-üç dakika sonra masama açtığım Güneş ve Ay Tarot destesinden Büyücü kartında mührü gördüm. Aynı gün “Meğer ben her akşam rüya görüyormuşum.” dedi. “Rüya hatırlamak zevkli iş.”

17 Kasım’da taslağı, 20 Kasım’da yarı el çizimi, yarı dijital Boran’ın tılsımı tamamlandı, artık sırtındaki dövmenin bir parçası.

Bindu

Tantrik inanç, evrenin en yoğun noktasını ve bireyin nihai hedefini bindu’da bulur. Bu çemberin merkezidir, her şeyin yönlendirildiği, indirgenemez noktadır; mandalanın iki anahtarından biridir – diğeri kutupsallıklardır.

Sacred Symbols, Thames & Hudson

Surya Yantra

Surya Yantra, Lord Surya’nın, yokluğu ölümlü yaşamlar diyarında çok fazla karanlığa neden olan, cennetsel parlaklığıyla bu diyardaki hayatları süsleyen Güneş’in, ilahi yantrasıdır. Surya Yantra, insanı, sağlık sorunları, sefalet, yoksulluk ve kazalar dahil olmak üzere hayatındaki tüm engellerden korurken, hayata uyum ve huzur getirir.

Indian Astrology Horoscope

Merkezde Güneş’in enerji noktası olduğu varsayılan bir nokta vardır. Çemberin etrafında, Tanrıların meskenleri olarak görülen 6 üçgen vardır – Mahaganapati, Rudra, Ambika (devi), Vishnu, Dakshinamoorti ve Maruti. Bu üçgenleri çevreleyen 3 çember vardır. Bir sonraki dairesel yolda 8 lotus yaprağı vardır. Bunlar, “Ashtadikpal”lerin (sekiz yönün koruyucularının), Eshana, Indra, Agni, Yama, Niruthi, Varun, Vaayu ve Kuber’in yaprakları olarak kabul edilirler. Bunları çevreleyen 4 çember vardır. Bir sonraki bitişik dairesel yolun içinde 12 lotus yaprağı vardır. Bunlar 12 rashi’yi (burçları) temsil eder – Mesha, Rishabha, Mithun, Karka, Sinha, Kanya, Thula, Vrishachik, Dhanu, Makara, Kumbha, Meena. Ayrıca, bu burçlarla ilişkilendirilen 27 yıldızı da işaret ederler. Bu dairesel yolun ötesinde 2 çember daha vardır.

Shri Sainath Maharaj Trust

Ouroboros

Kendi kuyruğunu ısıran yılan sembolü ouroboros (Eski Yunancada “kuyruğunu yemek” anlamına gelir) antik çağlardan kalmadır. Dairesel şekli ve kendini yutması dolayısıyla evren ve bütünlükle (Antik Mısır ve Yunan’da), sonsuzluk ve samsarayla (Hinduizm ve Budizm’de ölüm ve yeniden doğumun ebedi döngüsünü simgeler) ilişkilendirilmiştir.

Semboller Nasıl Okunur?, Clare Gibson

Büyücünün beline dolanmış olan Ouroboros ya da yılan, onun dünyanın ruhuna, evrensel bilinçdışına, olan yakınlığını sembolize eder. Geleneksel simyada, ouroboros cıva ile ilişkilendirilir. İlginç biçimde, Çin simyası, cıvayı ejderha ile, yılanın yakın kuzeniyle, ilişkilendirir ve onu zeka ve entellektüellik ile bağdaştırır.

Holistic Tarot, Benebell Wen

אברא כדברא

Sözcüğün kökeniyle ilgili teorilerden biri Aramice’de ‘Söylediğim gibi yaratacağım’ anlamına gelen אברא כדברא Avra Kedabra ibaresinden geldiğidir.

Abrakadabra, Vikipedi

Tılsımlı Yolculuk

Derin, karanlık, zor bir yolculuktaysak, semboller yoldaşımız olabilir.

Nasıl?

Yorum Yok

Leave a Reply